ВИДЕО: Жестока катастрофа във Формула 1, болид се запали


ВИДЕО: Жестока катастрофа във Формула 1, болид се запали
Снимка: Getty Images/Guliver

8014 0

Изключително тежък инцидент видяха феновете на Формула 1 още на старта на Гран при на Бахрейн. В злощастен инцидент Ромен Грожан катастрофира тежко на един от първите завои на пистата и като по чудо оцеля, след като при удара с висока скорост в една от зоната за сигурност, той се удари директно в мантинелата. 

До катастрофата се стигна след като болидът на Грожан бе закачен от друга кола (сблъсъкът беше неизбежен) и изгуби контрол, премествайки се от пистата директно в мантинелата на място, на което зоната за сигурност не е толкова голяма или дълга.

Веднага след контакта автомобилът на Грожан избухна в пламъци и се разполови, но като по чудо Грожан беше изведен жив от огъня. Засега не се знае какви са травмите му, след като бе откаран към бокса. По първоначални данни той има спукани ребра, като в момента пътува към болница за по-сериозни медицински тестове. Има и леки изгаряния по тялото. Вижте какво е състоянието на Ромен Грожан в линка!

Грожан бе изкаран от колата мигновено, а според първите коментари той е оцелял благодарение на бързата намеса на помощния екип край пистата, както и далеч по-добрите правила за безопасност, въведени във Формула 1 през последните години. 

ЗАЩО БОЛИДЪТ НА ГРОЖАН СЕ ЗАПАЛИ (ВИЖТЕ ТУК)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички