Люис Хамилтън мина прага от 40 милиона евро приходи за 2020 година


Люис Хамилтън мина прага от 40 милиона евро приходи за 2020 година
Снимка: Guliver/GettyImages

2758 0

Новият шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не само изравни по титли легендарния Михаел Шумахер, но украсява триумфа си с доста сериозна сума, която е спечелил за 2020 година. Според изданието "Бизнес Бук GP", британският пилот си е заработил 47 милиона евро за изминалите 11 месеца и това го превръща в един от най-добре печелещите спортисти в цял свят. 

Тази сума е съвкупност от заплатата му в "Мерцедес", където се предполага, че той печели около 25-30 милиона евро на сезон, както и от различни спонсорски договори, публикации в Instagram и така нататък. Той е и единственият пилот във Формула 1, който ще прибере над 40 милиона евро в рамките на 2020 година. И това въпреки липсата на фенове по трибуните на състезанията, както и по-късния старт на шампионата заради пандемията Covid-19. 

Втори по приходи в най-популярния моторен спорт в Европа е Себастиан Фетел. Въпреки трагичното си представяне през сезона, както и скандалите с Ферари и напускането му след края на кампанията, той си е заработил 35 милиона евро, като единствен е в близост до окупираната от Хамилтън челна позиция. 

Топ 4 се оформя от Даниел Рикардо, чиито приходи се изчисляват на 20 милиона евро, а 4-и е бившият му партньор в Ред Бул Макс Верстапен, който е спечелил 16 милиона евро, въпреки че е сред най-младите пилоти в спорта. 

Хамилтън дори беше предложен за рицарско знание от някои медии на Острова, но по приходи изостава все още от двама от най-великите спортисти на нашето време, които вече са милиардери (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички