Верстапен, Ферари, Мерцедес и други: Големите печеливши и губещи след Гран При на Австралия


Верстапен, Ферари, Мерцедес и други: Големите печеливши и губещи след Гран При на Австралия
Снимка: Getty Images

1730 0

Гран При на Австралия за сезон 2023 във Формула 1 беше изпълнено със забава, хаос, екшън, а и може би бе малко изтощително.

В подобно състезание, в което съотборници се сблъскват с множество червени знамена и немалко спорове, ще има страни, които напускат Австралия доволни, но ще има и тези, които ще си тръгнат с наведени глави. Макс Верстапен най-накрая спечели на "Албърт Парк", но в настоящия материал ще разгледаме големите победители и губещи от надпреварата.

Макс Верстапен - големият победител

Настоящият световен шампион започна много дефанзивно състезанието и сдаде първото място, но впоследствие се възползва от страхотната скорост на болида си и успя да си го върне. Макс също така не трепна пред трите червени флага и успя да задържи позицията си до самия край, за да стъпи на най-високата стълбичка на подиума в Мелбърн.

Джордж Ръсел - губещ

Ръсел успя да излезе първи веднага след старта на "Албърт Парк" и държеше както Макс Верстапен, така и своя съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън зад себе си. Голямо нещастие обаче сполетя младия британец, чийто двигател се запали по време на 18-ата обиколка и той трябваше да се прибере обратно в бокса.

Нико Хюлкенберг - победител

Карането на Хюлкенберг на Гран при на Австралия беше на човек в напълно различна лига от неговия съотборник в Хаас - Кевин Магнусен. Вторият се разби разочароващо и отпадна, докато Хюлкенберг донесе точките за тима, завършвайки на осмата позиция. Германецът можеше да финишира и на подиума, но късметът не му се усмихна чак толкова днес.

Отборът на Алпин - губещ

По отношение на представянето, Алпин постигна успех, тъй като Пиер Гасли прекара цялото време на състезанието в обсега на Карлос Сайнц. Всичко обаче се провали, когато заедно със своя съотборник Естебан Окон се сблъскаха при втория рестарт след червен флаг.

Мерцедес и Макларън - победители

Люис Хамилтън успя да се добере до второто място въпреки оплакванията, които отново имаше по време на състезанието. Седемкратният шампион в спорта показа страхотно темпо и до последно преследваше Верстапен, който обаче не трепна пред британеца.

Голям успех постигнаха и в Макларън. Ландо Норис завърши седми, но под светлината на прожекторите бе Оскар Пиастри, който завоюва деветата позиция на домашното Гран При. Болидът на Макларън определено се нуждае от подобрение, но след днешната надпревара тимът може само да надгражда.

Ферари - големият губещ

Ферари може би се намира пред дилема, при която техните пилоти започват да губят търпение и доверие в Скудерията.

Шарл Льоклер отново бе жертва на грешка в квалификацията, която компрометира позицията му на стартовата решетка. Това, което последва, беше ужасна грешка от монегаска, което означаваше, че той нямаше да финишира за втори път от три състезания през кампанията.

Карлос Сайнц също не помогна много на отбора си. Да, той се намести в топ 4, но наказанието от 5 секунди, което той сметна за изключително несправедливо, го лиши от подиум в полза на Фернандо Алонсо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички