Южна Корея иска да си върне домакинството във Формула 1


Южна Корея иска да си върне домакинството във Формула 1
Снимка: Getty Images

6028 0

След като ГП на Китай се завръща тази година след отсъствие заради пандемията от коронавирус, сега друга азиатска страна иска да си върне домакинство във Формула 1.

Възможно ли е да се случи?

Става въпрос за Южна Корея, която приемаше стартове в периода 2010-2013. Според различни източници страната от Източна Азия е направила начални стъпки към организацията и този път дори се търси вариант домакинът да е различен. Слуховете са за град Инчон, като ще бъде изградено улично трасе.

Още: Собствениците на Формула 1 придобиват и MotoGP

Също така е имало идея около пистата да се направи изцяло нов комплекс, който да е привлекателен за фенове и туристи. Това обаче е неприемливо от регионалното правителство и това няма как да стане. ГП на Южна Корея не се славеше с много интерес и логично отпадна. Към настоящия момент пистата приема единствено държавни шампионати.

Още: Собствениците на Формула 1 придобиват и MotoGP

С най-много победи в Южна Корея е четирикратният световен шампион Себастиан Фетел - 3. Дебютното състезание беше спечелено от Фернандо Алонсо.

Ауди има големи планове за Формула 1: Събира Карлос Сайнц с бивш съотборник?

Още: Андрети откри база на Силвърстоун

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички