Андрети откри база на Силвърстоун


Андрети откри база на Силвърстоун
Снимка: Getty Images

265 0

Легендарната фамилия Андрети се подготвя усилено в навлизането във Формула 1. Тимът, с директор Майкъл Андрети, който е син на легендата Марио Адрети откри нова база край пистата Силвърстоун.

Надежда за участие във Формула 1

Американският проекто отбор не успя да получи одобрение от ФИА за включване от сезон 2025, но въпреки това продължава усилена работа всичко по изискванията на международната автомобилна федерация да върви по план. Така те показват, че амбицията за участие в най-бързата надпревара в света не е намаляла, а напротив, те искат да се докажат като професионалисти. 

Още: Собствениците на Формула 1 придобиват и MotoGP

Новото бижу на Андрети ще е с площ 40 000 кв.м. , а има още едно с площ от 70 000 кв.м. Според информации дизайнерският отдел и състезателният отбор ще бъдат базирани в Силвърстоун. Производството на болидите пък ще се извършва в САЩ, като част от научноизлседователска дейност ще се прави в съоражение на Дженерал Моторс в Шарлот.

Андрети ще търси ново включване във Формула 1 през 2026 година и при положителен развой на нещата, то американците ще трябва да използват двигатели на Рено. След това колите може да бъдат задвижвани с Кадилак. При нов провал и отново отказ от ФИА, има опция закупуване на в момента състезаващ се отбор от колоната.

Ауди има големи планове за Формула 1: Събира Карлос Сайнц с бивш съотборник?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички