"Ужасен съм, много под средното ниво": Люис Хамилтън призна, че не се справя добре във Формула 1


"Ужасен съм, много под средното ниво": Люис Хамилтън призна, че не се справя добре във Формула 1
Снимка: Getty Images

1555 0

В интервю за "UOL" преди Гран при на Япония, седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че не се справя никак добре, когато заговорим за квалификациите за отделните състезания през сезона във Формула 1.

Хамилтън бе много критичен

"Представянията ми (бел. ред. на квалификациите) през последните две години не бяха добри. Това трябва да се промени. Ужасен съм в това отношение, много под средното ниво. Това трябва да се промени", категоричен е британският пилот.

Въпреки критиките към себе си Хамилтън намери утеха в агресивния си подход по време на Гран при на Сингапур миналия уикенд. Той възнагради собствената си упоритост в неделя, като завърши на подиума, след като стартира от пето място на решетката на "Марина бей".

Люис се намира на четвъртата позиция във временното класиране за сезон 2023 във Формула 1. 7-кратният световен шампион е с актив от 180 точки, като пред него са само Серхио Перес и Макс Верстапен от тима на Ред Бул. 

Припомняме, че Хамилтън все още търси първата си победа от Формула 1 от 2021 година насам в Джеда, Саудитска Арабия, преди да загуби световната титла в следващия кръг в Абу Даби от Макс Верстапен.

*Още новини за Формула 1 четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички