Казусът с бъдещето на най-големия талант във Формула 1 е решен


Казусът с бъдещето на най-големия талант във Формула 1 е решен
Снимка: Getty Images

1571 0

Отборът на Макларън във Формула 1 обяви официално, че подновява договора на своя голям талант зад волана - Оскар Пиастри.

Бъдещето е светло

Двете страни са успели да стигнат до споразумение, което ще задържи 22-годишния австралиец в Макларън до 2026-а година. С обновяването на контракта на Ландо Норис преди година това означава, че двамата ще си партнират гарантирано поне до 2025-а.

"Радвам се, че ще продължим партньорството си с Оскар до края на 2026 година. Той е невероятен талант, така че е фантастично да се обвържем с него в дългосрочен план. Оскар вече доказва какво може да направи на пистата и изигра важна роля за обрата, който постигнахме досега този сезон. Той се вписва брилянтно в отбора и е наистина ценен от цялото семейство на Макларън. Вълнувам се да видя как той ще продължи да расте", заяви за отборния уебсайт директорът на тима Зак Браун.

Оскар се присъедини към Макларън в края на 2022 година, като направи своя дебют за отбора на теста за млади пилоти в Абу Даби. Той непрекъснато впечатлява, доказвайки таланта си с първото си класиране сред първите три състезания, осигурявайки второ място в спринта на Гран при на Белгия през този сезон.

До момента Оскар има забележителна кариера, която включва последователни победи в шампионата на Формула Рено през 2019 г. Той е шампион и в първите си сезони във Формула 3 (2020) и Формула 2 (2021).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички