Макс Верстапен доминира в свободните тренировки преди Гран при на Япония (ВИДЕО)


Макс Верстапен доминира в свободните тренировки преди Гран при на Япония (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1066 0

Макс Верстапен показа страхотно пилотиране във втората тренировка преди Гран при на Япония и успя да я спечели. Световният шампион записа най-добро време от 1:30.688 на емблематичната "Сузука", като навъртя 19 обиколки в свободната сесия.

Макс бе единственият състезател, който слезе под 1:31. Зад него пък се нареди Шарл Льоклер от Ферари, който бе с 0.320 по-бавен от Верстапен. Тройката в края на петъчния ден в Япония допълни Ландо Норис, който изостана от нидерландеца с 0.464.

В топ 5 се класираха победителят на Гран при на Сингапур - Карлос Сайнц, както и от пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел. Фернандо Алонсо, Алекс Албон, Оскар Пиастри, Серхио Перес и Валтери Ботас пък допълниха челната десетка.

В самия край на сесията се стигна до тежък инцидент. В завой номер "9" Пиер Гасли загуби контрол над болида на Алпин и се удари в защитната стена, което доведе до счупване на предното ляво окачване. Бе показан червен флаг, а след него тренировката не продължи, тъй като оставаха 2 минути до края ѝ.

По-рано днес Верстапен триумфъра в първата свободна тренировка. Състезателният уикенд ще продължи утре (23 септември) с третата свободна сесия и квалификацията за същинската надпревара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички