Следващата седмица "Хаас" ще обяви дали се разделя с Мик Шумахер


Следващата седмица "Хаас" ще обяви дали се разделя с Мик Шумахер
Снимка: Getty Images

1815 0

Отборът на "Хаас" ще обяви следващата седмица дали Мик Шумахер остава, или напуска. Това обяви шефът на тима от Формула 1 Гюнтер Щайнер.

Договорът на Шумахер-младши, който е син на легендата на Ферари и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, изтича в края на сезона, който приключва в Абу Даби на 20 ноември. Слабата форма на германеца се потвърди от класирането в квалификацията за спринтовото състезание за Гран при на Сао Пауло, когато той завърши последен, докато съотборникът му Кевин Магнусен взе изненадващ полпозишън.

"Очаквайте съобщението през следващата седмица", каза Щайнер на фона на нарастващите спекулации, че решението на екипа е взето. Очаквах се "Хаас" да се раздели с Мик, а опитният Нико Хюлкенберг е вероятен негов заместник.

"Не ви казвам ден, защото тогава всички ще чакат този ден. Той ще стане следващата седмица", поясни Щайнер.

Шумахер има спечелени 12 точки срещу 24 на Магнусен този сезон. Щайнер обясни още, че "почти го съжалява" след петъчните квалификации.

"Той свърши добра работа в първата фаза на сесията. Първите две обиколки бяха много добри, но след това със сухите гуми той просто не можа да се справи", бяха думите на боса. А ето какво каза той за шансовете на Мик Шумахер през септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички