Бъдещето на Мик Шумахер във Формула 1 е неясно


Бъдещето на Мик Шумахер във Формула 1 е неясно
Снимка: Getty Images

2174 0

Синът на седемкратния шампион Михаел Шумахер – Мик е възможно да има на само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1, съобщава „ДПА“. Той получи място в отбора на „Хаас“ от академията на „Ферари“, но договорът му изтича в края на годината.

Мик прекара два сезона в „Хаас“, но записа първите си точки едва тази година през юли в състезанието за Голямата награда на Великобритания, заемайки осмото място. Последва шесто място в Австрия, но впоследствие Шумахер няма класиране в първите 13. 

„Казах още в началото на сезона, че при Мик е важно да напредва. След няколко състезания ще седнем и ще поговорим с него, ще направим анализ на сезона и заедно с „Хаас“, ще вземем решение за бъдещето му“, коментира шефът на „Ферари“ във Формула 1 Матиа Биното

Тимът на „Хаас“, който си партнира с „Ферари“, няма да е задължен да задържи Шумахер, ако 23-годишният германец вече не е част от пилотската академия на италианския автомобилен концерн.

Към момента Мик Шумахер заема 15-о място във временното класиране при пилотите във Формула 1 с 12 точки след 15 старта. Той бе най-бавен в съботната квалификация за Гран при на Италия, въпреки че няма да стартира последен. В петък Шумахер бе заменен в първата тренировка на „Монца“ от резервния пилот на „Ферари“ Антонио Джовинаци, който се спряга за негов наследник.

А ето какво коментира Мик Шумахер след битката си с Фетел в Нидерландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички