След много драма, борба и емоции Карлос Сайнц триумфира на "Силвърстоун"


След много драма, борба и емоции Карлос Сайнц триумфира на "Силвърстоун"
Снимка: GettyImages

1856 0

Карлос Сайнц от отбора на Ферари триумфира в Гран При на Великобритания. Това бе и първа победа за испанеца във Формула 1 през този сезон. 

Самата надпревара бе изпълнена с какво ли не. Драма, борба и много емоции както в началото на състезанието, така и в неговия край.

Състезанието започна по ужасяващ начин, след като още в първата обиколка бе даден червен флаг. Причината за това бе, че Джордж Ръсел закачи болида на Гуаню Джоу, който в последствие се преобърна и премина през бариерата. Китаецът бе изпратен мигновено в болницата, където по-късно стана ясно, че няма сериозни травми.

Надпреварата бе подновена час по-късно. Състезателите на Ферари и Ред Бул започнаха страхотно, а Карлос Сайнц си върна първото място, а лидера в класирането Макс Верстапен остана втори.

В обиколка №11 се стигна до много неприятна грешка за Карлос Сайнц, който подцени завой и по този начин позволи на Макс Верстапен да го задмине, за да вземе първото място в класирането. В дъното на таблицата пък Юки Цунода се завъртя в 12-а обиколка и закачи Пиер Гасли.

По-късно в състезанието Макс Верстапен се свърза със своя тим по радиото и съобщи, че е спукал гума. Последва мигновенен бокс, но проблемите за световния шампион продължиха, като се оказа, че болидът му има техническа неизправност.

В 21-а обиколка и Валтери Ботас бе принуден да напусне пистата след механичен проблем. 10 обиколки по-късно се стигна до размяна на позициите между Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, след което Льоклер излезе зад Хамилтън. Британецът обаче трябваше да посети бокса три обиколки по-късно и след нова неточност от страна на механиците той излезе след двата болида на Ферари.

Десет обиколки преди края Естебан Окон трябваше да прекрати участието си, но той обърка и плановете на Ферари. В този момент излезе кола на сигурността, а това на практика анулира всякакви разлики.

След рестарта Карлос Сайнц буквално издуха съотборника си Льоклер, чийто гуми не бяха пригодени за тези моменти. Малко преди края се разрази страховита битка за второто място, след като в рамките на няколко завои Перес, Льоклер и Хамилтън се изредиха на това място. В крайна сметка Перес показа по-силно темпо, а накрая Льоклер се оказа този, който не намери място на подиума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички