След квалификацията: Как Верстапен и Хамилтън коментираха битката за титлата във Формула 1?


След квалификацията: Как Верстапен и Хамилтън коментираха битката за титлата във Формула 1?
Снимка: Getty Images

2002 0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен ще стартира от полпозишън в утрешното Гран при на Абу Даби, но до него на стартовата решетка ще застане прекият му конкурент за титлата Люис Хамилтън. Верстапен бе най-бърз в квалификацията в Абу Даби, като изненада мнозина, давайки по-добро време от Хамилтън.

След състезанието Верстапен бе изключително щастлив от постигнатия резултат, но подчерта, че е бил много спокоен през цялата квалификация. "Разбира се, че е невероятно чувство. Много съм щастлив, това искахме всички, но никога не е лесно, особено предвид формата им (на Хамилтън и Мерцедес) в последните състезания", каза Макс.

Хамилтън пък заяви, че не е разочарован от това, че не успя да заеме полпозишън и опита да изтъкне предимството по отношение на гумите за утрешното състезание. "Макс направи страхотна обиколка днес, ние просто не можехме да се конкурираме с този резултат в края. 

"Не намерихме отговор на тази обиколка, но сме в добра изходна позиция с нашите гуми за утре. Последната обиколка беше добра и чиста, просто не можех да бъда по-бърз", каза Хамилтън.

Симулация пък показа дали Верстапен или Хамилтън ще спечели Формула 1 (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички