Пилот от Формула 1 даде позитивен тест за COVID-19 преди Гран при на Абу Даби


Пилот от Формула 1 даде позитивен тест за COVID-19 преди Гран при на Абу Даби
Снимка: Getty Images

1184 0

Пилотът на Хаас Никита Мазепин пропуска последния старт за сезон 2021 във Формула 1, а именно днешното Гран При на Абу Даби, ОАЕ. Руснакът даде положителен тест за COVID-19. Мазепин публикува съобщение в Туитър, в което заяви, че се чувства добре и пожела приятна надпревара на своите колеги.

Така в състезанието ще се включат само 19 болида. Причината от Хаас да не могат да намерят заместник на Мазепин за старта е фактът, че всички тренировки преди надпреварата са приключили, а правилникът изисква всеки участник в надпревара от календара на шампионата да вземе участие в поне една подготвителна сесия за визирания старт.

Състезанието вече започна. Макс Верстапен от Ред Бул и Люис Хамилтън от Мерцедес спорят за титлата тази кампания. Двамата имат равен брой точки досега през сезона. При отпадане на Верстапен и Хамилтън или неочаквано невлизане и на двамата в зоната на точките, Макс ще триумфира за първи път в кариерата си със световната титла заради повечето си победи през кампанията. Следете последната гонка за сезона във Формула 1 в НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички