Силен дъжд не попречи на Макс Верстапен да си осигури полпозишън за Гран при на Бразилия


Силен дъжд не попречи на Макс Верстапен да си осигури полпозишън за Гран при на Бразилия
Снимка: Getty Images

691 0

Трикратният световен шампион Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Бразилия и ще стартира първи на състезанието в неделя (5 ноември) на "Интерлагос". Нидерландецът записа най-добро време от 1:10.727, което му осигури полпозишъна.

Зад Макс се нареди Шарл Льоклер от Ферари, който бе с 0.294 секунди по-бавен. Пилотите на Астън Мартин пък - Ланс Строл и Фернандо Алонсо, допълниха първите две решетки. Топ 10 пък бе оформен от Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Ландо Норис, Карлос Сайнц, Серхио Перес и Оскар Пиастри.

В последните 12 минути заваля много силен дъжд над Сао Пауло и във финалните 4 минути на квалификацията квалификационната сесия бе прекъсната и пилотите се прибраха в своите боксове, като дори на отборите им бе позволено да затворят своите гаражи, за да не проникне силният дъжд.

Състезателният уикенд в Бразилия продължава утре (4 ноември) с квалификацията за спринта и същинското спринтово състезание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички