Шеф във Формула 1: Макс Верстапен ми напомня за Михаел Шумахер


Шеф във Формула 1: Макс Верстапен ми напомня за Михаел Шумахер
Снимка: Getty Images

1631 0

Шефът на отбора от Формула 1 Алфа Таури - Франц Тост, е останал впечатлен от класата на 24-годишния Макс Верстапен. Босът сравни белгиеца с легендарния Михаел Шумахер и сподели, че младият пилот има потенциал за нови върхове. 

"Срещнах Макс за първи път в Нюрбургринг, където караше картинг. Следващият път беше в Нюнберг във Формула 3. В дъжда той караше на друго ниво, сякаш беше единственият, който беше открил суха линия. Веднага ми напомни за Михаел Шумахер", заяви Тост пред "F1-Insider".

"Виждаше се какъв огромен талант е Макс. Накрая отнесохме критики, когато поверихме Торо Росо на 17-годишен, който дори нямаше шофьорска книжка. 

Първата му тренировка беше на една от най-трудните писти, но Макс направи всичко с апломб. Никога не е имал проблеми с високата скорост, тъй като винаги държи всичко под контрол от самото начало. 

В първите си състезания понякога беше твърде агресивен. Това водеше до катастрофи, както в Монако с Ромен Грожан. Сега кара на изключително високо ниво и въпреки това все още не сме виждали максимума от него. 

Единствено Шарл Льоклер може да се доближи до него. Люис Хамилтън вече пострада твърде много", допълни още той.

Ето какво каза Верстапен след триумфа си на Гран При на Унгария

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички