Себастиан Фетел слага край на кариерата си във Формула 1


Себастиан Фетел слага край на кариерата си във Формула 1
Снимка: Getty Images

2482 0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел ще сложи край на кариерата си след края на сезона. Новината бе обявена в официалния Инстаграм акаунт на на германеца. 

Фетел ще сложи край на 15-годишната си кариера в спорта, която бе изпълнена с какво ли не. Освен четирите си световни титли, германецът има 53 спечелени състезания и общо 122 подиума. През 2010 пилотът се превърна в най-младия световен шампион.

"Имах привилегията да работя с много фантастични хора във Формула 1 през последните 15 години – прекалено много са, за да бъдат споменавани. Решението да се оттегля бе трудно и ми отне време да го взема. Като баща аз искам да прекарвам малко повече време със семейството си, а в края на годината ще реша какво точно ще правя. Днес не казвам сбогом, а по-скоро благодаря. Искам да благодаря на всички и най-вече на феновете, без чиято страст и подкрепа Формула 1 няма да съществува", заяви Фетел.

Настоящият отбор на Фетел - Астън Мартин, също изпрати германеца подобаващо, заявявайки, че той е бил истинско вдъхновение за всеки един свързан с моторните спортове.

Освен за Астън Мартин Фетел се състезаваше за отборите на БМВ Заубер (2006-2007), Торо Росо (2007-2008), Ред Бул (2009-2014) и Ферари (2015-2020).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички