Хамилтън скочи на Верстапен - обвини го в твърде опасно каране (ВИДЕО)


Хамилтън скочи на Верстапен - обвини го в твърде опасно каране (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2331 0

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата във Формула 1 Макс Верстапен в прекалено опасно каране, след като двамата се сблъскаха за пореден път този сезон по време на Гран при на Саудитска Арабия.

В 37-та обиколка на вчерашната надпревара водачът Верстапен получи нареждане от стюардите да пропусне Хамилтън пред себе си, заради нарушение на правилата, но нидерландецът натисна прекалено рязко спирачките и двата болида се удариха леко, макар че не се стигна до сериозни щети по колите.

В крайна сметка Хамилтън спечели и вече има равен брой точки с Верстапен преди последния старт за сезона в Абу Даби, а впоследствие пилотът на Ред Бул поучи наказание от 10 секунди за действията си, което обаче не промени класирането.

"Трябваше да запазя хладнокръвие, което бе трудно на моменти. В 28 години в професията съм се състезавал с много различни пилоти и някои от най-добрите прекрачват границата. За тях не важат правилата или те просто не мислят за това. Макс определено е от тях. Толкова много пъти избягвах сблъсък с него. Нямам против да го правя, защото така оцелявам още един ден", коментира Хамилтън след успеха си в Джеда.

Преди няколко седмици пък Макс Верстапен показа среден пръст на Хамилтън и го нарече "тъп идиот".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички