Рос Браун: Съжалявам за Фетел


Рос Браун: Съжалявам за Фетел
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Бившият технически директор на Ферари Рос Браун разкри, че напълно разбира трудната ситуация, през която преминава Себастиан Фетел през последните си месеци като част от отбора на „черните кончета“. По-рано през годината шефът на Скудерията Матиа Биното обяви, че немският пилот ще напусне отбора в края на настоящия сезон.

Само няколко дни по-късно дойде информацията, че Ферари ще замести Фетел с пилота на МакЛарън Карлос Сайнц през следващата кампания. 4-кратният световен шампион трябва да довърши сезона със Скудерията преди да напусне в края на годината. Според Браун ситуацията може само да се влоши, когато даден пилот трябва да кара за отбор, който той ще напусне след края на кампанията. „Трудно е да се наблюдават емоциите, през които преминават Ферари и Фетел в момента, след като двете страни знаят, че взаимоотношенията им ще приключат след края на този сезон. Те са в период на развод, в който документите са подписани, но разводът все още не е обявен. Много е нелепо. Химията между пилот и отбор е толкова важна. Ако си част от даден тим, печелите като отбор и губите като отбор“, заяви Рос Браун.

Себастиан Фетел успя да финишира на 7-мо място на Гран При на Испания преди два дни, като добави 6 точки към актива си. Немският пилот има едва 16 пункта от началото на настоящата кампания. А ето какво мнение за ситуацията във Ферари изрази Флавио Бриаторе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички