Рекорд и безпроблемно каране за Макс Верстапен във втората тренировка преди Гран При на Маями


Рекорд и безпроблемно каране за Макс Верстапен във втората тренировка преди Гран При на Маями
Снимка: Getty Images

2387 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен постави нов рекорд на пистата в Маями, след като записа време под 1 минута и 28 секунди за обиколка. Нидерландецът се отчете с 1:27.930 по време на втората свободна тренировка в щата Флорида.

Световният шампион се възползва по отличен начин от меките сликове и благодарение на тях постигна впечатляващото време. Зад нидерландеца се наредиха двата болида на Ферари. Карлос Сайнц бе с 0.385 по-бавен от Верстапен, а Шарл Льоклер с 0.468.

Льоклер обаче трябваше да приключи с тренировката преждевременно. 10 минути преди нейния край монегаскът загуби контрол над своя болид и се разби в стената. Щетите не бяха никак малки, тъй като Шарл разби напълно предното си дясно окачване.

Инцидентът на Шарл предизвика моментален червен флаг и пилотите бяха принудени да се върнат в боксовете. Тренировката се рестартира 4 минути преди нейния край, а това не бе достатъчно време състезателите да запишат по-добри резултати.

Днес (6 май) от 19:30 ще се проведе третата свободна тренировка, а по-късно от 23:30 ще се състои квалификацията, която ще определи стартовата решетка на състезанието в неделя (7 май).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички