Австралийски милиардер основава нов отбор във Формула 1 и взима жена за пилот


Австралийски милиардер основава нов отбор във Формула 1 и взима жена за пилот
Снимка: Getty Images

1675 0

Австралийският милиардер Дейвид Дикър е готов да инвестира голяма сума пари за създаването на нов отбор във Формула 1. Любопитното е, че планът му включва създаване на изцяло нова база за отбора, както и налагането на пилот от женски пол.

Бизнесменът иска да създаде база в Нова Зеландия за свое проект. Той е основател на "Rodin Cars" – компания, която се занимава с производството на бутикови автомобили. Австралиецът притежава дял от тима на Карлин, който е известен с програмите си във Формула 4, Формула 3 и Формула 2. Дикър също така твърди, че е готов да отпусне повече от $450 милиона за идеята си.

"Ще конструираме цялата кола и гарантирано ще има жена зад волана. Ще сме единственият отбор с пълна младежка програма. Ще покриваме всичко от Формула 4 нагоре. Много хора ще проявят интерес към базиран в Нова Зеландия проект за Формула 1", заявява Дикър в интервю.

Кой всъщност е Дейвид Дикър? 

Дикър е основател и главен изпълнителен директор на компанията "Dicker Data". Организацията е една от най-големите в IT сектора в Австралия. Някои източници твърдят, че Дикър е милиардер, а са на мнението, че състоянието му се равнява на $800 милиона.

Той притежава лична колекция от спортни автомобили. Любимата му марка е Ферари, но има също така доста Ламборгини и Порше-та. Упражнява хобито си – да кара на висока скорост на частната си 2,8-километрова писта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички