Порше обяви за провал в преговорите с Ред Бул за влизане във Формула 1


Порше обяви за провал в преговорите с Ред Бул за влизане във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1651 0

Порше разкри, че разговорите с Ред Бул за партньорство, които ще позволят на германския производител на автомобили да влезе във Формула 1, са претърпели провал. „И двете кампании стигнаха до съвместно заключение, че тези преговори няма да продължат“, се казва в изявление на Порше.

Не бяха дадени детайли по сделката, но според информациите тя щеше включва Порше да закупи 50% от тима на Ред Бул и да му стане доставчик на двигатели.

Петъчното съобщение дойде изненадващо на фона на това, че сделката с Порше се считаше за неизбежна, след като германският автомобилен гигант Ауди обяви, че ще стане снабдител на двигатели във Ф1 за първи път през сезон 2026.

Но от Порше подчертаха, че предпоставката за сделка „винаги е била партньорство на равни начала, която покрива сътрудничество за двигатели и тима“.

„Но това няма как да бъде реализирано“, се добавя в изявлението, като се разкрива още, че компанията ще продължи да „следи“ автомобилите и състезанията, които остават „атрактивна среда“.

Още новини за Формула 1 четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички