Поне 40% повече приходи за Формула 1 в първите три месеца на годината


Поне 40% повече приходи за Формула 1 в първите три месеца на годината
Снимка: Getty Images

204 0

Либърти Медия, които са собственици на Формула 1 отчетоха приход от 553 милиона долара в първите три месеца за годината. Това е огромен ръст (минимум 40%) сравнение с този период от преди 12 месеца, когато бяха записани приходи от 381 милиона долара.

Сезон 2024 вече е в разгара си

Основна причина за доброто финансово състояние се дължи на факта, че през сезон 2024 имаше три старта през месец март, докато миналата година тогава имаше само две надпревари.

Още: Над 3 милиона зрители са гледали състезанието в Маями във Формула 1

Освен това в докладът се включва приходи от продажба на новите коли, използвани във Формула 2, приходи от танспорт за ГП на Австралия, както добро промотиране на състезанията, медийни права и други различни спонсорства.

Феновете на най-високотехнологичния спорт на планетата също се увеличават, като наскоро излезе статистика за рекордна гледаемост на състезанието в Маями.

Все пак не може да мине и без разходи. Те включват и касаят надпреварата в Лас Вегас, като има и увеличение на инвестицията върху пистата, която, както знаем е улична. Там също така се появиха информации, че част от хората, които имат бизнес в Града на греха, са пуснали петиция за отмяна на състезанието предвид, че бизнесмените са на загуба, защото хората не могат да стигат до работните си места.

Още: Отменят Гран При на Лас Вегас във Формула 1 поради абсурдна причина?

Либърти медия закупи правата на Формула 1 през 2017 година, като наскоро придоби и MotoGP.

Сезон 2024 продължава и в уикенда между 17 и 19 май. Тогава ще се проведе ГП на Емилия Романя, седми кръг, на пистата "Имола".

Във временното класиране при пилотитие трикратният световен шампион с Ред Бул Макс Верстапен води със 136 точки, на 33 повече от съотборника си Серхио Перес. Зад тях е Шарл Льоклер с 98.

За първи път в кариерата си Ландо Норис спечели състезание от Формула 1

Момчето на татко, некадърник и загубеняк: Тримата пилоти, които феновете на Формула 1 недолюбват

Собствениците на Формула 1 придобиват и MotoGP

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички