За първи път в кариерата си Ландо Норис спечели състезание от Формула 1


За първи път в кариерата си Ландо Норис спечели състезание от Формула 1
Снимка: Getty Images

1014 0

Пилотът на McLaren - Ландо Норис, за първи път в кариерата си спечели състезание от Формула 1, триумфирайки в Гран при на Маями!

Световният шампион Макс Верстапен (Red Bull), който стартира от полпозишън, остана втори, а трети се нареди Шарл Льоклер (Ferrari).

"Най-накрая успях"

"Беше крайно време да спечеля. От много време преследвам тази първа победа и най-накрая успях. Доста хора се съмняваха в мен, но сега всичко се промени. Много се радвам за всички в отбора. Целият уикенд беше добър за нас", заяви щастливият Норис след първата си победа.

Ландо Норис

"Те просто имаха повече скорост и Ландо летеше... Много се радвам за него, това няма да е последната му победа", пък прогнозира Верстапен, който допълни:

"Днес беше трудно състезание за нас - колата не вървеше фантастично със средно твърдите гуми. Но, ако в лош ден за нас завършвам втори, аз съм доволен".

*Верстапен оглавява класирането при пилотите с актив от 136 точки. Втори е Серхио Перес (101), а трети е Льоклер (98). Следващият старт е Гран при Емилия Романя в Италия (19-и май).

Още новини за Формула 1 ще откриете в SportLive.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички