Пилотът от Формула 1 - Алекс Албон оцеля по чудо след операция на апендикса


Пилотът от Формула 1 - Алекс Албон оцеля по чудо след операция на апендикса
Снимка: Getty Images

2925 0

Пилотът на Уилямс от Формула 1 - Алекс Албон е получил сериозна дихателна недостатъчност след операция за отстраняване на апендикса. Наглед лесната операция е била извършена в болницата Сан Херардо в Монца.

Непредвидени усложнения след интервенцията обаче доведоха до тежка дихателна недостатъчност на британския пилот, заради което бе поставен в интензивно отделение. 26-годишният Албон е интубиран и преместен в специализираното отделение, където е под наблюдение.

Официално изявление на Уилямс Рейсинг гласи: " В допълнение към диагнозата на Алекс Албон за апендицит сутринта на събота, 10 септември, той беше приет в болница Сан Херардо за лечение. Той претърпя успешна лапароскопска операция в събота на обяд. След операцията Алекс страда от неочаквани следоперативни усложнения с анестезия, които доведоха до дихателна недостатъчност.

Той беше реинтубиран и преместен в интензивно отделение. Сега обаче се отбелязва напредък в неговото състояние. Сега той е преместен в общо отделение и се очаква да се върне у дома утре. Нямаше други усложнения“.

Вижте още: Дебютант от Формула 1 бе толкова изтощен, че извика помощ да го извадят от болида

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички