Дебютант във Формула 1 бе толкова изтощен, че извика помощ да го извадят от болида (ВИДЕО)


Дебютант във Формула 1 бе толкова изтощен, че извика помощ да го извадят от болида (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2414 0

Нидерландецът Ник де Врис бе толкова изтощен след дебюта си във Формула 1, че трябваше да получи помощ да излезе от болида си от съотборниците му в Уилямс.

Де Врис е тест пилот за отборите на Мерцедес, Макларън и Уилямс, но през изминалия уикенд трябваше спешно да влезе в действие за мечтан дебют в Гран при на Италия.

По-рано през годината се говореше, че нидерландецът представлява интерес за Мерцедес за заместник на Люис Хамилтън, който изпита болки в гърба по време на Гран При на Азербайджан.

В крайна сметка Де Врис се оказа ненужен за "сребърните стрели", но миналия уикенд той получи обаждане в последната минута от Уилямс. Алекс Албън отпадна за състезанието в Монца заради апендицит, а Де Врис веднага влезе на негово място.

Дебютът на Де Врис бе повече от впечатляващ, след като успя да влезе в Q2 на квалификациите в събота, като дори изпревари съотборника си в Уилямс Николас Латифи. След няколко наказания Де Врис застана осми на стартовата решетка, а зад него бяха няколко много по-бързи коли. 

Въпреки че не успя да задържи осмото място, той падна само с едно място назад, завършвайки девети. Кадри от болида му след състезанието пък показаха, че той е бил толкова уморен от физическото изтощение по време на надпреварата, че трябваше да повика помощ от своя екип, за да го извадят от колата.

В един момент до неговия болид идва Пиер Гасли, а Де Врис вероятно се е надявал да му помогне, но французинът мина само за да го поздрави за отличния дебют. Малко след това все пак дойде "подкрепление" за нидерландеца, който дори не можеше да си помогне с ръцете си, за да излезе от болида. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички