Официално: Макларън намери кой ще замени Даниел Рикардо през следващия сезон във Формула 1


Официално: Макларън намери кой ще замени Даниел Рикардо през следващия сезон във Формула 1
Снимка: Getty Images

1948 0

Още една гореща новина разтресе светът на Формула 1. От отбора на Макларън официално обявиха, че Оскар Пиастри ще се присъедини към тима от следващия сезон и ще пилотира втория болид.

"Много съм развълнуван, че ще направя моя дебют във Формула 1 с престижен отбор като Макларън и съм благодарен за възможността, която той ми предоставя. Отборът има дълга традиция да дава шанс на млади пилот и нямам търпение да започна работата си с Ландо, с когото ще се целим да придвижим отбора напред в класирането. Аз съм фокусиран върху моята подготовка за моя дебют през 2023 година и стартирането на моята кариера във Формула 1 облечен в папая", сподели Пиастри.

Бюрото по договорите се произнесе и позволи на Макларън да разчита на Пиастри за предстоящия следващ сезон. Имаше много диспути дали той ще продължи в Алпин или британския тим, но в крайна сметка ще пилотира за Макларън.

Световният шампион от Формула 2 ще наследи напускащия в края на сезона Даниел Рикардо и ще си партнира с Ландо Норис в следващите два сезона, като двамата ще имат наистина отговорната задача да донесат успехи на своя тим.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хамилтън отписа настоящата кампания, вече мисли за следващата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички