Бивш пилот от Формула 1 отсече: Ферари се допитва до Шарл Льоклер за стратегията, а това е недопустимо...


Бивш пилот от Формула 1 отсече: Ферари се допитва до Шарл Льоклер за стратегията, а това е недопустимо...
Снимка: GettyImages

2817 0

Проблемите за Ферари във Формула 1 продължават. Пилотите на тима - Шарл Льоклер и Карлос Сайнц не записаха задоволяващи резултати на Гран При на Белгия, а бившият състезател от Ф1 - Джони Хърбърт, смята, че проблемите на тима идват от стратегията.

Британецът коментира случилото се на надпреварата на "Спа", където Льоклер и неговия екип обсъждаха стратегията по време на състезанието - нещо, което не се вижда много често.

"Всички чухме какво беше казано между Шарл и неговия екип. Ферари се допитва до Льоклер за стратегията, а това е недопустимо. Надали това се прави в други отбор, току виж по време на състезание. Отборът не е длъжен да пита своя състезател какво трябва да направи, именно тимът трябва да е с по-висок авторитет", заяви категорично Хърбърт за "SkyF1".

Ферари наистина изпитва проблеми, щом се заговори за стратегия. Мнозина са на мнението, че Шарл Льоклер пропилява най-добрите си години в надпреварата, защитавайки цветовете на Скудерията. Тимът обаче също е длъжен да излезе с по-добра стратегия за основния си пилот, ако иска да постигне нещо по-значимо през настоящата кампания и да предизвика Ред Бул за титлата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първата победа на Михаел Шумахер във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички