Официално: Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за Мерцедес


Официално: Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за Мерцедес
Снимка: Getty Images

1318 0

Край на спекулациите около бъдещето на Люис Хамилтън! 7-кратният световен шампион е подписал договор със своя отбор Мерцедес, който ще го задържи при "сребърните стрели" до края на сезон 2025 във Формула 1.

Бъдещето на Люис е ясно

37-годишният британски пилот ще продължи да се състезава за германския автомобилен гигант, въпреки че имаше оферти от редица отбори, а в това число и Ферари. С удължаването на контракта си пък Люис ще продължи да мечтае и ще опита да задмине Михаел Шумахер като пилота с най-много световни титли, като в момента и двамата имат по 7.

"Всеки ден мечтаем да сме най-добрите и знаем какво свършихме през последната декада. Целта ни е ясна", споделя Хамилтън пред отборната медия.

Освен Хамилтън нов договор с Мерцедес подписва и неговият съотборник - Джордж Ръсел. Младият британец е спряган за наследник на Люис и също парафира със "сребърните стрели" до края на 2025.

"Израснах с този екип, откакто се присъединих като част от младежката програма през 2017 година. Това е моят дом и се чувствам фантастично да подновим нашата специална връзка до 2025 година", споделя Ръсел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички