Ново главоболие или "прераждане" за Ред Бул и Макс Верстапен: Гран При на Япония крие изненади


Ново главоболие или "прераждане" за Ред Бул и Макс Верстапен: Гран При на Япония крие изненади
Снимка: Getty Images

1552 0

Формула 1 се завръща след едноседмична пауза със състезанието на емблематичната писта "Сузука" за Голямата награда на Япония. Последната Гран При на Австарлия поднесе сериозна изненада, но същата такава може да се случи и в "страната на изгряващото слънце".

Ще се "преродят" ли Макс Верстапен и Ред Бул?

Всички погледи ще бъдат насочени към Ред Бул, след като отборът се представи слабо в Мелбърн. Дори и без краха за Макс Верстапен, изглеждаше, че Ферари има като цяло по-добро темпо.

Още: Макларън остана без един от главните си механици

Действащите шампиони също имат свои собствени компоненти, които чакат в момента, с които ще подобрят болидите си. Ако Ред Бул обаче отново се затрудни в ГП на Япония, това със сигурност ще привлече вниманието и ще създаде много интересен сюжет за останалата част от сезона.

Връзката между Льоклер и Сайнц във Ферари

Шарл Льоклер беше много великодушен в начина, по който поздрави Карлос Сайнц за победата в Австралия. Монегаският пилот обаче ще има поводи за притеснения, защото разликата между него и колегата му по отношение на производителността е значителна.

Още: Тормозената от Кристиан Хорнер служителка на Ред Бул иска да се върне в отбора

Льоклер очевидно не беше в тон с колата, както Сайнц. Мнозина дори вярват, че испанецът се представя много по-добре от своя съотборник от началото на капманията. Монегаскът ще направи всичко възможно да се пердстави добре и да си върне загубената инициатива.

Как ще изглежда решетката?

Успехът на Ферари в Мелбърн и домининацията през целия уикенд беше сценарий, който никой не предвиди. Скудерията се подобри значително както по отношение на деградацията на гумите, така и в скоростта си. Въпреки това, дори в Джеда - преди две състезания, колата беше комфортно на 3-4 десети от темпото на Ред Булс.

Още: Астън Мартин е напът да отмъкне "гения" в Ред Бул с многомилионна оферта

През изминалата година Макларън също бе много близо до "биковете" в Япония. Тимове като Мерцедес, Астън Мартин и Алпин обаче отчаяно ще искат да постигнат успех, тъй като стартираха много разочароващо сезон 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички