3 причини защо Люис Хамилтън е по-добрият избор за Ферари, отколкото Карлос Сайнц


3 причини защо Люис Хамилтън е по-добрият избор за Ферари, отколкото Карлос Сайнц
Снимка: Getty Images

2670 0

Няколко седмици преди да започне сезон 2024 във Формула 1, Ферари изненада с новината, че Люис Хамилтън ще премине в Скудерията от 2025 година. Това съобщение автоматично означаваше, че италианският гигант ще се раздели с Карлос Сайнц.

Популярното издание "Sportskeeda" посочва три любопитни причини защо Хамилтън е по-добрият вариант от Карлос Сайнц, а ние ще наднинкем по-отблизо в тях.

Хамилтън ще кара за Ферари от 2025 година

Още: Собствениците на Формула 1 придобиват и MotoGP

Хамилтън е по-добър пилот от Сайнц

Това може би е повече от очевидно. Мнозина са на мнението, че пилоти от калибъра на Хамилтън се раждат веднъж на 100 години. Британецът се е доказвал на всяка една писта по света и вече 17 години е сред най-добрите във Формула 1, като само и единствено той и Михаел Шумахер могат да се похвалят със своите 7 седем световни титли всеки.

Опитът е на страната на Хамилтън

Опитът на Люис Хамилтън да спечели седем световни титли и повече от 100 състезания е по-очевидната причина отборът да избере него пред Карлос Сайнц. Подобен успех е безпрецедентен във Формула 1. Хамилтън знае какво е необходимо за победа и той е част от отбор, който печели шампионати от десетилетие.

Още: Ауди има големи планове за Формула 1: Събира Карлос Сайнц с бивш съотборник?

Хамилтън ще замени Сайнц във Ферари

Маркетингова и търговска стойност

Глобалният профил на Хамилтън е несравним. Люис е не само пилот, но и знаменитост. Доказателство за това твърдение бяха цените на акциите на Ферари, които скочиха главоломно веднага след обявяването на Хамилтън

Седемкратният световен шампион е глобална марка и един от малкото пилоти, чиято слава надхвърля кръговете на F1. Неговите последователи са несравними в сравнение с всеки друг в спорта. Само последователите на Хамилтън в Instagram са повече от самия официален акаунт на Формула 1.

Още: Ферари ще атакува втора поредна победа във Формула 1 с интересна промяна по болида

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички