Не казват на Шумахер, че синът му ще кара във Формула 1


Не казват на Шумахер, че синът му ще кара във Формула 1
Снимка: Getty

5628 0

Легендарният пилот Михаел Шумахер не знае, че неговият син - Мик, ще се състезава във Формула 1. Причината е предпазването на Шуми от вълнението, което би изпитал от научаването на толкова важна новина. Шумахер продължава да се лекува в домашни условия при строги мерки за сигурност, след като пострада много тежко по време на ски каране в края на 2013 година.

"Самият факт, че Мик догодина ще кара във Формула 1, напомня на всички нас за жестокия инцидент, при който пострада баща му. Всички бихме се радвали, ако Михаел беше сред нас и наслаждаваше на дебюта на сина си. Шуми обаче не знае, че Мик ще се състезава през 2021 г.", заяви Рос Браун, бивш шеф на Шумахер във Ф1.

"Мисля, че умишлено са му спестили тази информация, за да го предпазят психически от вълнението. В неговата ситуация всяка една емоционална промяна може да се отрази негативно", заяви добави още Браун. От новия сезон Мик ще се състезава за американския отбор Хаас, след като през тази година стана шампион във Формула 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички