Мик Шумахер: Готов съм да седна зад волана на "Ферари"


Мик Шумахер: Готов съм да седна зад волана на "Ферари"
Снимка: Getty Images

2976 0

Младият пилот на "Хаас" Мик Шумахер е уверен в своите способности. Той изрази желание да седне зад волана на "Ферари", за да покаже, че заслужава да е в италианския тим във Формула 1.

В момента синът на легендата Михаел Шумахер е резервен пилот на Скудерия Ферари, като част от работата му в пилотската академия на "Ферари". Той бе запитан дали смята, че е готов да кара за "червените", ако се наложи да замени някой измежду Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

"Да, бих бил готов. Колите ни не са еднакви, но си приличат. Всъщност, съм израснал с "Ферари", тъй като съм с отбора от 2019 година. Чувствам, че разбирам целия процес, така че ще бъда повече от щастлив да се намеся и да им покажа на какво съм способен", каза 23-годишният германец, цитиран от "RaceFans".

През настоящия сезон Шумахер-младши завърши по точки в 2 състезания: стана осми на Гран при на Великобритания и шести на Гран при на Австрия. Това бяха първите му точки във Формула 1. В момента германецът е на 15-о място в класирането на пилотите с 12 точки. А ето коя легенда вижда Мик като свой наследник във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички