Мик Шумахер е готов за дебюта си във Формула 1


Мик Шумахер е готов за дебюта си във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1661 0

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, е готов за своя дебют в най-престижното автомобилно състезание. В неделя Мик ще стартира в Гран при на Бахрейн с тима на Хаас, близо девет години след последното състезание на именития си баща.

22-годишният Шумахер спечели титлата във Формула 2 през миналия сезон, а сега ще получи шанс да покаже възможностите си при най-бързите, като дори ще се изправи срещу част от съперниците на баща си. "Забавно е, че като се замислиш те ще се състезават срещу две поколения пилоти. Това показва, че те са в спорта от доста време и очевидно се справят успешно", коментира Мик.

"Чакането от миналата година беше дълго и съм много щастлив, че от утре започваме. Жалко е, че нямахме толкова дни на тренировки, колкото обикновено, но ще приемем предизвикателството", допълни Шумахер.

Утре на пистата в Бахрейн ще се проведе открита тренировка, преди квалификацията в събота и състезанието в неделя. Семейството на Михаел Шумахер пази в тайна от 7-кратния световен шампион, че синът му ще кара във Ф1 (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички