Мерцедес зададе темпото преди Гран при на Австрия


Мерцедес зададе темпото преди Гран при на Австрия

1148 0

Очаквано отборът на Мерцедес започна много силно подготовката за Гран При на Австрия. Пилотите на немския отбор окупираха първите две места в сутрешната свободна тренировка на пистата „Ред Бул Ринг“.

Със 7 пол позиции и 6 победи в състезания до момента, Мерцедес започват състезателния уикенд като супер фаворити.

Затвърждавайки очакванията, Нико Розберг записа най-бързо време с резултат 1:10.401, следван от съотборника си Люис Хамилтън с 3 десети изоставане.

Единственото колебание за Мерцедес бе, когато световният шампион имаше презавиване в един от завоите и за малко да докосне предпазните бариери.

Все пак опитният британец се справи със ситуацията и овладя колата навреме. Няколко други пилоти също имаха проблеми с мократа писта, но до инциденти не се стигна.

По-интересното в тренировката се случи не на пистата, а в боксовете, където звездата на Ферари Себастиан Фетел и тази на Макларън – Фернандо Алонсо, имаха проблеми с техниката и успяха да запишат съвсем малко минути на трасето.

Испанецът изкара само няколко обиколки преди да приключи на 17-та позицияа, което е доста обезпокояващо, като се има предвид, че го грози и наказание поради смяната на задвижващата единица в болида му.

Въпреки че Макларън – Хонда ще бъдат с изцяло нова предница в предстоящото състезание, 16-тата позиция на Дженсън Бътън не издава обнадеждаваща информация до момента.

Фетел пък от своя страна имаше проблем със скоростната кутия и не можа да се завърне на пистата отново.

Все пак добрите новини за Ферари са третият резултат на Кими Райконен в тренировката - „само“ 6 десети по-бавен от водачите в класирането Мерцедес. Валтери Ботас и Фелипе Насър затвориха първата петица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички