Нико Розберг с безпроблемна победа в Гран при на Испания


Нико Розберг с безпроблемна победа в Гран при на Испания
Снимка: Getty images

1390 0

Нико Розберг записа 9-а победа в кариерата си във Формула 1, след като немският билот на Мерцедес записа силно състезание в Гран при на Испания, не изпусна водачеството и се поздрави с първи успех за сезона.

Нико стартира отлично и се изстреля към първия завой, докато Хамилтън се забави и стана уязвим за атака от външната страна. Фетел се възползва и успя да го изпревари, а в първата 1/3 от състезанието шампионът така и не успяваше да изпревари пилота на Ферари.

Това наложи смяна в тактиката на Хамилтън, който с две спирания в бокса обиколки след спиранията на Розберг и Фетел в 52-ата обиколка успя да се върне пред Фетел за втората позиция в Гран при на Испания.

По този начин със страхотна тактика след слабия старт световният шампион успя да запише второ място, но така и не успя да настигне феноменалния през този уикенд Розберг, който записа първата си победа в шампионата. Фетел пък оправда изоставането си от Хамилтън при последния стоп заради сериозния трафик.

Британецът искаше да атакува и първото място, като на няколко пъти попита по радиото дали все пак не може да се пробва да изпревари Нико, но от бокса не му дадоха зелена светлина да използва пълния капацитет на своя Мерцедес.

Интересна битка се разрази за 4-ото място между Валтери Ботас и Кими Райконен, но финландецът така и не успя да осъществи успешна атака срещу пилота на Уилямс. На 6-о място се класира Фелипе Маса.

Иначе състезанието беше ужасяващо за местния любимец Фернандо Алонсо, който отпадна рано-рано заради проблем със спирачките. Дженсън Бътън пък се луташе в края, след като болидът на МакЛарън даде 4 дефекта.

Даниел Рикардо се пребори за седмата позиция. Топ 10 допълниха Ромен Грожан с Лотус и Карлос Сайнц с Торо Росо, като Даниил Квят в другия Ред Бул загуби в самия край борбата за по-горната позиция спрямо пилота от дъщерния екип на „червените бикове“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички