Макс Верстапен завоюва осми полпозишън през сезона след хаотична квалификация в Нидерландия


Макс Верстапен завоюва осми полпозишън през сезона след хаотична квалификация в Нидерландия
Снимка: Getty Images

1503 0

Макс Верстапен ще стартира първи у дома в утрешната Гран при на Нидерландия, след като завоюва осми полпозишън през сезона във Формула 1. Световният шампион записа най-добра обиколка с време от 1:10.567.

Втори утре (27 август) ще потегли Ландо Норис от Макларън, който бе с 0.537 по-бавен от Макс. Трети на решетката пък ще се нареди Джордж Ръсел от Мерцедес, който изостана с 0.727 от Верстапен.

Топ 10 утре на "Зандвоорт" ще допълнят Алекс Албън, Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц, Серхио Перес, Оскар Пиастри, Шарл Льоклер и Лоугън Сарджънт.

Днешната квалификация бе съпътствана от два инцидента в третата ѝ сесия. В първия главен герой бе Лоугън Сарджънт от Уилямс, който се разби в бариерата след завой номер "2". Стюардите посочиха червен флаг и квалификацията бе спряна.

Малко след като Q3 бе подновен Шарл Льоклер от Ферари също допусна неточност след деветия завой и се разби, което доведе до нов червен флаг.

Състезателният уикенд продължава утре със състезанието за Голямата награда на Нидерландия. То ще е с начален час 16:00 (българско време) и ще може да го проследите НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички