Макс Верстапен триумфира в Баку, Шарл Льоклер изгърмя


Макс Верстапен триумфира в Баку, Шарл Льоклер изгърмя
Снимка: Getty Images

1447 0

Макс Верстапен триумфира в осмия старт през сезона в световния шампионат по автомобилизъм Формула 1. Той финишира първи в Гран При на Азербайджан в Баку, изпреварвайки съотборника си в Ред Бул Серхио Перес. Трети завърши  Джордж Ръсел (Великобритания) от отбора на Мерцедес. В топ 6 финишираха Люис Хамилтън ( Мерцедес), Пиер Гасли и Себастиан Фетел.

Верстапен, който е лидер в класирането съумя да се възползва максимално от проблемите с двигателя на съперника му Шарл Льоклер от Ферари. Така той спечели убедително състезанието в Азербайджан. Втори остана Перес,който победи в предишното състезание в Монако, чак на +20.823, а третият Ръсел приключи на 45.955

В края на 20-ата обиколка немислимото се случи и Льоклер също изгърмя. Неговият двигател се повреди и той напусна състезанието. Съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц също отпадна заради технически проблеми.

С триумфа си днес Верстапен поведе в генералното класиране със 150 точки. Втори вече е Серхио Перес със 129.  Льоклер е трети със 116 точки.

А ето защо Нико Розберг не може да доближи състезанията от Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички