Макс Верстапен след успеха в Монте Карло: В този сценарий не е лесно, но това е Монако...


Макс Верстапен след успеха в Монте Карло: В този сценарий не е лесно, но това е Монако...
Снимка: Getty Images

1217 0

Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, спечели Гран При на Монако за втори път в своята кариера. Веднага след днешното състезание (28 май) той даде коментар за надпреварата и заяви, че дъждът го е изненадал доста.

"Беше трудно, защото в началото бяхме с медиум, а Фернандо беше в хард. Не искахме да оставаме толкова дълго на пистата, но трябваше. Дъждът идваше и не знаехме какво точно се случва. Имах и грейнинг, който се изчисти и след това темпото ми се повиши, но пак беше трудно. След това започна да вали и с всяка обиколка ставаше все по-мокро и по-мокро и дойде моментът, в който трябваше да вземем решението да минем към интермедия", каза Макс.

"След това беше много хлъзгаво, а когато си начело с такава преднина не искаш нито да натискаш твърде много, нито да си твърде консервативен. В този сценарий не е лесно. Няколко пъти докоснах стените, но това е Монако".

"Блокирах задните гуми и не успях да се измъкна от тази ситуация. Опитах се да хвана колата с малко дрифт, но малко или много стената ми помогна, защото иначе щях да продължа да се пързалям. Приятно е, че спечелихме тук, особено с дъжда и всичко. Трябваше да останем спокойни и да финишираме. Добри точки за отбора", завърши Верстапен.

Макс показа доминантно каране, като спечели с цели 27 секунди преднина пред втория Фернандо Алонсо от Астън Мартин. Следващата седмица нидерландският пилот ще се бори за успеха и на Гран При на Испания в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички