Макс Верстапен "изми" срама на Серхио Перес и ще стартира първи на Гран При на Монако


Макс Верстапен "изми" срама на Серхио Перес и ще стартира първи на Гран При на Монако
Снимка: Getty Images

1526 0

Макс Верстапен записа най-добро време в квалификацията за Гран При на Монако. Световният шампион във Формула 1 се наложи над останалите с най-добро време от 1:11.365. Фернандо Алонсо от Астън Мартин бе по-бавен с +0.084, а трети за състезанието утре в Княжеството ще стартира монегаскът Шарл Льоклер.

Миналогодишният победител в Гран При на Монако Чеко Перес ще трябва да стартира последен утре, след като се удари в стената на първия завой в първата фаза на квалификацията и напусна сесията за място. Мексиканецът надцени сцеплението на своя болид и това доведе до жестокия му удар в стената.

Лошата новина за Перес е, че това може да попречи за шансовете му за световната титла. Към момента Макс продължава да води пред своя съотборник в класирането при пилотите с 14 пункта. 

Топ 10 на решетката пък бе допълнена от Естебан Окон (Астън Мартин), Карлос Сайнц (Ферари), Люис Хамилтън (Мерцедес), Пиер Гасли (Алпин), Джордж Ръсел (Мерцедес), Юки Цунода (АлфаТаури) и Ландо Норис (Макларън).

Състезанието за голямата награда на Монако ще се състои утре (28 май) и ще стартира в 18:00 часа (българско време). Вие ще може да проследите надпреварата НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички