Макс Верстапен отново атакува Мерцедес: Знаят, че са по-бавни от нас


Макс Верстапен отново атакува Мерцедес: Знаят, че са по-бавни от нас
Снимка: Getty Images

2413 0

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен смята, че е карал предпазливо по време на Гран при на Австралия, тъй като е имал по-добро темпо от Мерцедес. Нидерландецът е на мнението, че е важно да бъде търпелив и да не губи позиции, когато се дуелира с някой от болидите на Мерцедес.

"Бях внимателен, но от друга страна, имах много за губене в тази първа обиколка и те очевидно се опитват да се състезават по-агресивно, защото знаят, че са по-бавни от нас. Ако имам щети по болида, разбира се, цялото ми състезание приключва. Никой не иска да губи места в нашия спорт", каза Макс за "ViaPlay".

"Бях много внимателен тогава, може би дори прекалено. От друга страна, можеше да се види, че Мерцедесите вървяха с пълна сила, направиха нещата много трудни за мен", каза още световният шампион.

След като комфортно спечели в Гран при на Австралия, Макс Верстапен почувства, че е важно да поема по-малко рискове по време на състезанието. Нидерландецът твърди, че се е въздържал да бъде агресивен с пилотите на Мерцедес. Веднага след надпреварата пък Макс се заяде брутално с Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички