Макс Верстапен най-бърз на квалификацията в Белгия, но Карлос Сайнц ще стартира първи в неделя


Макс Верстапен най-бърз на квалификацията в Белгия, но Карлос Сайнц ще стартира първи в неделя
Снимка: GettyImages

1586 0

Квалификацията за Голямата награда на Белгия във Формула 1 за този сезон е вече в историята. Макс Верстапен от Ред Бул спечели своята четвърта квалификация от началото на сезона във Формула 1, но заради наказание световният шампион няма да може да започне утрешната Гран При на Белгия от първото място.

Вместо това колоната в утрешния ден (28 август) ще поведе Карлос Сайнц, който бе с 0.632 по-бавен от пилота на Ред Бул, но се възползва оптимално от помощта на своя съотборник Шарл Льоклер, за да победи Серхио Перес в дуела за първото място на редицата. Мексиканецът ще стартира втори, след като бе с 0.165 по-бавен от Сайнц, тъй като не получи въздушна струя от Верстапен.

Четвърти и пети в квалификацията се наредиха Льоклер и Естебан Окон, но те също имат наказания, което означава, че на втората редица ще бъдат Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Джордж Ръсел и Алекс Албон, за когото това бе първо участие в третата час на сесията за място през 2022 година, ще бъдат на третия ред, а най-бавен в третата фаза на квалификацията днес бе Ландо Норис, който също е наказан.

Първи извън топ 10 в днешната квалификация остана Дениъл Рикардо от Макларън, който бе с 0.092 секунди по-бавен от Алекс Албон в спора за последното място във финалната фаза на квалификацията. Освен австралиеца участието си днес след втория сегмент приключиха още Пиер Гасли, Гуаню Джоу, Ланс Строл и Мик Шумахер.

Ето и всички резултати от днешната квалификация:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички