Фернандо Алонсо разкри каква е голямата цел пред Астън Мартин за 2024


Фернандо Алонсо разкри каква е голямата цел пред Астън Мартин за 2024
Снимка: Getty Images

1678 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 и пилот на Астън Мартин - Фернандо Алонсо, разкри, че основното, върху което отборът е концентриран е подобряването на своя болид за следващия сезон.

Британският отбор също тества някои нови части по време на свободната тренировка на "Силвърстоун" в петък, за които Алонсо по-късно разкри, че може да се използват за колата през следващата година. Като се има предвид "възраждането" на Астън Мартин през този сезон, всички, включително и испанецът, се надяват, че могат да се доближат до битката за повече подиуми и дори победи.

Алонсо е оптимист

"Фокусът, който имаме, не е върху състезанията. Той е дългосрочен. Цялата свободна сесия на "Силвърстоун" беше посветена на автомобила за 2024 година. Със сигурност нашата сила са неделните състезания, продължаваме да работим здраво над болида и се надяваме през следващия сезон да сме още по-добри", категоричен бе Алонсо за "Mundo Deportivo".

Астън Мартин наистина преживя своеобразна промяна и то в много добра насока. Британският отбор е трети сред конструкторите и отстъпва само пред Ред Бул (1) и Мерцедес (2). Фернандо Алонсо пък се намира на третата позиция при състезателите, а пред испанеца са само двата Ред Була на Макс Верстапен и Серхио Перес.

*Всичко най-интересно около ФОРМУЛА 1 четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички