Люис Хамилтън: Живея в постоянен страх, задържам дъха си, когато има хора около мен


Люис Хамилтън: Живея в постоянен страх, задържам дъха си, когато има хора около мен
Снимка: Getty Images

2659 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, заяви в интервю пред немското издание "Auto Motor und Sport", че все още живее в постоянен страх от коронавируса, след като преди около година се бе заразил в Бахрейн:

"Живея в постоянен страх. За хората около мен не е лошо, ако пропуснат един работен ден. Но за нас пилотите, това може да е от решаващо значение. Ако пропуснем една или две надпревари просто годината ще свърши. Виждам други спортисти, които са супер спокойни за това и изглежда нямат нищо против ако се заразят. Това ми се струва много странно", каза Хамилтън в навечерието на последните два старта за сезона. 

"Правилата бяха малко облекчени на някои места. Лесно е да станеш небрежен и да изпаднеш в беда. Подходът ми към социалните контакти сега е много по-различен, отколкото в миналото. Спазвам дистанция от всички и задържам дъха си, когато има хора около мен", разкри още вторият във временното класиране пилот. 

Хамилтън не започна по най-добрия начин годината, но постепенно успя да настигне лидера Макс Верстапен:

"Първата половина на сезона беше една от най-трудните, която съм преживявал. Трябваше наистина да се боря. Фокусирах се върху програмата за възстановяване. Тренирах, използвах дихателни техники и тичах почти всеки ден. Заради по-интензивните тренировки нямах проблеми в по-горещите състезания след лятната пауза. Имам чувството, че най-накрая се отървах от този ад", радва се британецът.

През идния уикенд предстои Гран При на Саудитска Арабия, а на 12 декември е последният старт за сезона - Гран При на Абу Даби. Разликата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън е 8 точки!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички