След люта битка със Серхио Перес: Макс Верстапен спечели спринта в Австрия


След люта битка със Серхио Перес: Макс Верстапен спечели спринта в Австрия
Снимка: Getty Images

1488 0

Макс Верстапен се поздрави с успеха на спринта преди Гран При на Австрия на "Ред Бул Ринг". По този начин световният шампион грабна допълнителни 8 точки, които отиват директно в неговия актив.

Макс финишира с цели 21 секунди пред своя съотборник Серхио Перес, с когото водиха люта битка още от самия старт, в който Чеко бе изключително агресивен, но не съумя да излезе начело, а след това нидерландецът не остави шанс на никого.

Трети завърши Карлос Сайнц от Ферари а зоната за точките дооформиха Ланс Строл и Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Нико Хюлкенберг (Хаас), Естебан Окон (Алпин) и Джордж Ръсел (Мерцедес).

Всички пилоти започнаха с гуми интермедия. НО с течение на времето пистата изсъхна, първи реагираха от Мерцедес, които сложиха най-меките сликове, което помогна много на Джордж Ръсел да грабне така ценната точка в спринта.

Състезателният уикенд в Австрия продължава утре със състезанието за Голямата награда. Решетката ще бъде поведена от Макс Верстапен и надпреварата ще стартира в 16:00 (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички