Кристиан Хорнер категорично постави Макс Верстапен пред Серхио Перес в Ред Бул


Кристиан Хорнер категорично постави Макс Верстапен пред Серхио Перес в Ред Бул
Снимка: Getty Images

1446 0

Директорът на тима от Формула 1 Ред Бул - Кристиан Хорнер, наскоро говори за това как "биковете" предпочитат Макс Верстапен пред Серхио Перес, тъй като нидерландецът има по-добри шансове да стане световен шампион.

В интервю за "Auto Motor und Sport", Хорнер похвали Серхио Перес за това колко много е помогнал на отбора да спечели световното първенство при конструкторите през 2022 г. и е бил страхотен съотборник на Макс Верстапен, но посочи, че нидерландецът е пилот №1 за тима.

"Мисля, че Чеко знае точно какво се очаква от него. И мисля, че да бъдеш съотборник на Макс Верстапен е доста плашеща перспектива за всеки пилот, защото той е номер 1", сподели Хорнер.

"Перес се справя много добре. Разбира се, той беше неразделна част от това да спечелим титлата при конструкторите. При него има голям прогрес, все пак той спечели две състезания миналия сезон".

"Разбира се, Верстапен е пилотът, който Чеко иска да победи, той е действащият световен шампион и Чеко трябва да се стреми към това, иначе защо въобще да се състезава", добави още бизнесменът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички