Серхио Перес предизвика Макс Верстапен: Мога да стана шампион във Формула 1


Серхио Перес предизвика Макс Верстапен: Мога да стана шампион във Формула 1
Снимка: Getty Images

1648 0

Пилот №2 в отбора от Формула 1 Ред Бул - Серхио Перес, вярва, че може да предизвика настоящия шампион в надпреварата и свой съотборник Макс Верстапен за световната титла.

"Целта е да подобрим направеното през последния сезон сезон и да се борим за шампионската титла. Това е най-голямата ми мечта във Формула 1 и затова съм все още тук, надявам се през следващите две години да мога да стана шампион във Формула 1. Верстапен е най-добрият пилот в момента, но знам, че мога да намаля разликата между двамата ни да се боря за титлата", каза Чеко Перес в интервю.

Серхио Перес винаги е помагал на Макс за спечелването на двете му поредни титли през 2021 и 2022 година. В края на изминалия сезон обаче се стигна до свада между двамата и мнозина вярват, че това може да рефлектира върху предстоящия сезон тази година.

През изминалия сезон мексиканският състезател завърши треети в класирането зад Верстапен и Шарл Льоклер от Ферари. Перес успя да спечели Гран При на Монако и Сингапур, а изглежда целите пред него за следващия сезон са по-големи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички