Кога приключва и какво ще прави след това? Фернандо Алонсо отговори за края на кариерата си


Кога приключва и какво ще прави след това? Фернандо Алонсо отговори за края на кариерата си
Снимка: Getty Images

1389 0

Легендарният Фернандо Алонсо продължава да изумява дори на 41 години. Пилотът едва ли скоро ще напусне Формула 1, предвид страхотната му физика и уменията, които все още са на най-високо ниво.

Самият той не крие, че не е мислил за скорошно пенсиониране. През 2022-а година испанецът не успя да се качи на подиума, но това изглежда не го притеснява. Двукратният световен шампион сподели пред "AutoMotorUndSport.com", че планира да атакува нови върхове в следващите години.

"Ще продължа да карам толкова дълго, колкото усещам, че мога да дам 100% от себе си. Вероятно ще бъда във Формула 1 за още 2 или 3 години", каза пилотът, коментирайки възможността да стане шеф на отбор.

"Не искам да затварям никакви врати, но в момента да бъда шеф на отбор не стои високо в списъка ми с желания. Работата ни включва постоянно пътуване и мога да се справя, тъй като това е работа, която обичам да върша. 

Ако трябва да пътувам толкова много, за да правя нещо, което не ми доставя удоволствие, бързо ще изчерпя енергията си", допълни още той.

Ето с кой свой колега мечтае да се състезава Алонсо

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички