Край на сагата във Формула 1: Подиумът на Фернандо Алонсо в Саудитска Арабия официално бе възстановен


Край на сагата във Формула 1: Подиумът на Фернандо Алонсо в Саудитска Арабия официално бе възстановен
Снимка: GettyImages

3235 0

Пилотът на Астън Мартин и двукратен световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо вече може да ликува спокойно. От FIA официално обявиха, че възстановяват третото му място от Гран При на Саудитска Арабия.

Какво се случи след края на ГП на Саудитска Арабия?

Испанският пилот завърши трети в състезанието зад двата Ред Була на Макс Верстапен и победителя Серхио Перес. След награждаването обаче Фернандо Алонсо получи 10-секундно наказание заради грешка на механиците в бокса.

В началото на надпреварата Алонсо се се позиционира правилно на стартовата решетка и отнесе наказание от 5 секунди, което трябваше да бъде изтърпяно на първия му питстоп. Стюардите обаче установиха, че механиците на Астън Мартин са започнали работа по колата по-рано и затова испанецът отнесе наказание от общо 10 секунди в края.

Големият обрат

Няколко часа след наказанието обаче от Астън Мартин са изпратили молба до FIA ситуацията да бъде преразгледана. От централата съобщиха, че са се позовали на член от правилника, който е открил ново доказателство, че от отбора не са сгрешили. По този начин третото място на Алонсо бе върнато и неговият 100-тен подиум в пъстрата му кариера е факт.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой грабна приза "пилот на деня" в Джеда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички