Шокиращ развой по случая "Алонсо" - отнеха му подиума


Шокиращ развой по случая "Алонсо" - отнеха му подиума
Снимка: GettyImages

2790 0

Фернандо Алонсо с Астън Мартин за второ поредно състезание се качи на подиума, след като успя да завърши в топ 3 на неделното Гран при на Саудитска Арабия. Рекордният му 100-тен подиум обаче беше отнет и той се свлече до 4-то място след 10-секундно наказание. 

Защо отнеха подиума на Фернандо Алонсо? 

В началото на състезанието испанецът получи наказание от 5 секунди заради неправилно позициониран болид на стартовата решетка. Самото наказание трябваше да бъде изтърпяно по време на първия пит стоп за бившия световен шампион. 

Оказва се обаче, че механиците са започнали работа по колата преди да изтекат въпросните 5 секунди. В края на състезанието самите механици на Астън Мартин не бяха наясно какво точно се случва и посъветваха Алонсо да увеличи темпото, за да увеличи дистанцията между себе си и Джордж Ръсел на 5 или повече секунди. 

Това се случи, като намесата се оказа правилна, тъй като действително наказанието не е било успешно приложено при първия питстоп на Алонсо. 

Заради неизпълнение на наказанието обаче Алонсо беше лишен не от 5 секунди, а от 10 секунди от състезателното време, което го изхвърли от топ 3. На негово място в топ 3 влиза Джордж Ръсел, за когото това е първи подиум през този сезон. 

Това беше и най-голямата въпросителна по време на състезанието, особено след като стана ясно, че Ред Бул записва втора поредна двойна победа през новия сезон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички