Очакван избор за "пилот на деня" след Гран при на Саудитска Арабия


Очакван избор за "пилот на деня" след Гран при на Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

1180 0

Серхио Перес се възползва по най-добрия възможен начин от проблемите в квалификацията, които имаше Макс Верстапен, и заслужено спечели неделното състезание в Саудитска Арабия във втория кръг от тазгодишния сезон във Формула 1

Той загуби първата си позиция след старта, но бързо след това изпревари Алонсо и не изгуби позицията си до самия край. Въпреки доминиращото му каране обаче, друг заслужи званието "пилот на деня". 

От 15-то до 2-ро място - лудият Макс е №1 за деня в Джеда

Макс Верстапен трябваше да стартира от 15-то място в днешното състезание, но с час и половина почти перфектно каране успя да стигне до второ място в класирането. 

Въпреки че изпреварванията особено в началото му отнеха повече време от планираното, Верстапен се изкачи до 4-то място след първите спирания в бокса, като сред изпреварванията му личаха най-вече тези срещу Льоклер и Хамилтън. След като направи питстоп, шампионът нямаше проблем да се справи и с Ръсел, и с Алонсо, за да завърши състезанието на 2-ро място. 

 

Въпреки че не можеше да атакува първото място, най-вече заради проблем с полуоска при висока скорост, Верстапен хвърли всички сили в последната обиколка, когато записа най-бърз тур и спечели допълнителна точка, благодарение на която остава начело сред пилотите след първите 2 старта. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички